Tips voor een veilige zwemomgeving

Of u nou ouders van jonge kinderen bent of simpelweg een veilige zwemomgeving wilt creëren thuis, er zijn een aantal handige tips waar u rekening mee kunt houden. Zo moet u denken aan een geschikte locatie, aan de waterkwaliteit en aan de afdekking als u een zwembad in uw tuin wilt bouwen. In dit blog vindt u enkele tips, zodat u in de toekomst kunt genieten van een ontspannen en veilige zwemomgeving voor iedereen. 

Een veilige zwemomgeving met Revis Zwembaden

Zwemafdekking 

Een van de belangrijkste tips voor een veilige zwemomgeving is het gebruik van goede zwembadafdekking. Een zwembadafdekking is opvallend en geeft u de zekerheid dat uw kinderen of huisdieren veilig in de omgeving van het zwembad kunnen spelen of rondlopen. 

Een goede optie is het Solar Lamellendek Zwembad, omdat deze opvalt, maar tegelijkertijd ook een functionele werking heeft. Zo blijft het water op temperatuur door de afdeklaag en maakt vuil geen schijn van kans. De afdekking is daardoor niet alleen een tip voor een veilige zwemomgeving, maar ook een tip om energie te besparen en onderhoud te voorkomen. 

Een geschikte locatie selecteren voor uw zwembad 

Het is belangrijk om goed na te denken over de locatie van uw zwembad, indien u de aanschaf van een inbouwzwembad nog in overweging neemt. Naast dat het belangrijk is om te kiezen voor een plek met een geschikte ondergrond, is het ook belangrijk om na te denken over de exacte ligging. 

De plaatsing van het zwembad kan een aanzienlijk verschil maken in de veiligheid en het gebruik van het zwembad als de locatie vanaf het huis te bekijken is. Hiervoor is het noodzakelijk om de afstand tussen het huis en het zwembad niet te groot te maken. Daarnaast kunt u overwegen om een zwembadoverkapping rondom het zwembad te installeren. Op deze manier creëert u een extra loungeplek buiten waar u heerlijk kunt ontspannen en de boel in de gaten kunt houden. 

Een sta-rand, trap en veiligheidsrand

Ook is het verstandig om een zwembad te kiezen met een ingebouwde sta-rand en veiligheidsrand. De sta-rand is een verhoging om de zwembadwand heen die comfort biedt, zodat u op het bad kunt leunen. De veiligheidsrand biedt ondersteuning en veiligheid wanneer het zwembad afgedekt is. 

Verder is het verstandig om te kiezen voor een antisliplaag op de vloer van het zwembad. Dankzij een antisliplaag zal er een wrijving plaatsvinden tussen de voetzool en vloer, waardoor de kans op uitglijden en vallen wordt verkleind. Het wordt daardoor makkelijker om het zwembad te betreden en verlaten. 

Gezonde waterkwaliteit 

Het waarborgen van de waterkwaliteit is een volgende belangrijke tip voor het vormen van een veilige zwemomgeving. Door het zwembadwater regelmatig te onderhouden en te reinigen, kunt u het zwemwater veilig houden. 

Dankzij verschillende producten en apparaten, zoals chloor en filters, is het vrij eenvoudig om de waterkwaliteit te waarborgen, waardoor u veilig kunt blijven zwemmen in het water. Meer weten over veilig zwemwater? Lees ons blog over zwembadonderhoud

Voldoende verlichting rondom het zwembad

Verlichting rondom het zwembad in de tuin creëert niet alleen een uitnodigende sfeer, maar verhoogt ook de veiligheid van de zwemomgeving in de avond. LED-lampen zijn een populaire keuze vanwege hun energiezuinigheid en lange levensduur. Ze kunnen in de muren van het zwembad worden geïnstalleerd of langs de rand. Vaak zijn dit type lampen verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Met slimme verlichting opties kan de verlichting zelfs worden aangepast via een app om de perfecte sfeer te creëren voor elke gelegenheid.

Eenvoudig een veilige zwemomgeving vormen met de tips van Revis

Naast een veilige zwemomgeving is het natuurlijk ook belangrijk om plezier te hebben tijdens het zwemmen, te ontspannen en optimaal te kunnen bewegen. Een gezonde waterkwaliteit, sta-rand, trap en veiligheidsrand kunnen daar een bijdrage aan leveren. Ook voldoende verlichting zorgt ervoor dat u met plezier in uw tuin kunt zwemmen. Door deze tips op te volgen, kunt u veilig zwemmen in uw tuin.  

Ottolaan 9
9207 JP Drachten
T +31 (0) 512-550130
info@reviszwembaden.nl

Maandag - vrijdag: op afspraak
Zaterdag: uitsluitend op afspraak