HDPE zwembad

Een HDPE zwembad is een kunststof zwembad die duurzaam en sterk is. Dit maakt het zwembad geschikt als inbouw of opbouw zwembad, voor zowel binnen als buiten. Het zwembad is zeer goed bestand tegen chemicaliën die in het zwembadwater gebruikt worden om het water schoon te houden.

Ook is een HDPE zwembad UV-bestendig, waardoor het niet gaat verkleuren bij blootstelling aan zonlicht. Kortom, dit nieuwe, innovatieve materiaal op het gebied van zwembaden, is perfect geschikt voor een zwembad in uw tuin.

NEEM CONTACT OP

Wat is een HDPE zwembad?

Simpel gezegd is een HDPE zwembad een kunststof bak gemaakt van polyetheen. Voor het maken van dit zwembad wordt echter gebruik gemaakt van een speciaal soort polyetheen, namelijk HDPE.

HDPE staat voor High Density Polyetheen, of Hoge Dichtheid Polyetheen, een kunststof uit de polymeren familie. Het betreft hier dus een polyetheen met een extra hoge dichtheid. Het materiaal is hierdoor zeer hard en sterk. Dit maakt het ideaal voor het maken van een zwembad, omdat deze onder geen enkele omstandigheid mag scheuren of breken.

Naast HDPE zwembaden wordt het materiaal ook gebruikt voor onder andere het maken van water- en gasleidingen, rioolbuizen, auto onderdelen en als toplaag op een vloer die bestand moet zijn tegen chemische middelen. Een reden daarvoor is vanzelfsprekend de sterkte van het materiaal, maar een andere reden is de duurzaamheid van de polymeer.

Polyetheen, of polyethyleen zoals het ook wel wordt genoemd, bestaat enkel uit koolstof- en waterstofatomen. Bij een volledige verbranding ontstaan daaruit alleen niet giftige koolstofdioxide en waterstof atomen. DIt maakt het een milieuvriendelijk materiaal.

Voordelen van HDPE zwembaden

HDPE zwembaden bieden naast de milieuvriendelijke eigenschappen nog meer voordelen. Dit zijn ze:

  • Op maat te maken
  • Lange levensduur
  • Snel te installeren
  • Verkleurd niet
  • Meerdere kleuren mogelijk
  • Geleverd met garantie
  • Te gebruiken als inbouw- of opbouwzwembad
  • Geschikt voor binnen en buiten

Bekijk alle projecten

 

polypropyleen-zwembad

 

Zijn er ook nadelen?

Een zwembad van HDPE kent dus vele voordelen. Maar heeft een HDPE zwembad nadelen, vraagt u zich af? Het klinkt misschien gek, maar het antwoord is eigenlijk nee. HDPE zwembad ervaringen zijn dan ook louter positief.

Wel zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Zo bestaat een zwembad van dit materiaal altijd uit één stuk. Voor het plaatsen van het zwembad betekent dit dat er een kraan of takelwagen gebruikt moet worden.

Daarnaast moet u er rekening mee houden dat het installeren van het zwembad wat voeten in de aarde heeft. Zo moet er een gat in de grond gegraven worden, leidingen moeten aangelegd worden en mogelijk moet er nieuwe beplanting geplaatst worden. Maar natuurlijk kunt u dit ook laten doen, zodat u er zelf zo weinig mogelijk last van heeft.

Contact opnemen

 

De kosten

Wanneer u een zwembad in uw tuin wilt, is het prettig dat u van tevoren weet waar u aan toe bent als het op de kosten aankomt. Het plaatsen van een zwembad van HDPE is echter altijd een traject op maat. Zelfs wanneer u kiest voor een prefab model met vaste maten is het onmogelijk een vaste prijs te geven, omdat de uiteindelijke prijs van veel factoren afhangt. Denk aan de bijbehorende werkzaamheden, maar ook aan eventuele toebehoren van het zwembad.

Op onze kostenpagina geven we hier verdere toelichting op, maar u kunt ook contact opnemen en vervolgens een offerte opvragen.

pp-zwembad

 

Revis Zwembaden: uw ervaren HDPE zwembad fabrikant

Revis Zwembaden heeft ruime ervaring met het professioneel bouwen van zwembaden. Al in 1998 zijn wij als een van de eerste producenten gestart met het bouwen van polypropyleen zwembaden. Ook RVS zwembaden werden snel onderdeel van ons assortiment.

Gedurende deze periode hebben wij vele ontwikkelingen en innovaties meegemaakt. HDPE zwembaden is een voorbeeld van een recente ontwikkeling binnen de zwembadwereld die wij meteen omarmd hebben, zodat we u als klant altijd de mooiste en beste zwembaden kunnen bieden.

n onze eigen productiehal werken wij met een gepassioneerd team aan de mooiste zwembaden van de hoogste kwaliteit. De opgedane kennis en ervaring zetten we niet alleen in voor de bouw van zwembaden, maar ook om u van het beste advies te voorzien. Een HDPE zwembad kopen doet u niet zomaar. Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat u van tevoren een aantal vragen heeft. Wij helpen u hier graag bij!

Contact opnemen

Advies over polypropyleen zwembaden

Laat uw HDPE zwembad door Revis bouwen

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor het plaatsen van een zwembad? Neem dan gerust contact met ons op. Samen met u brengen we uw wensen in kaart en nemen we alle mogelijkheden met u door.

Ook wanneer u een zwembad in het buitenland wilt laten plaatsen bieden wij mogelijkheden. Zo plaatsen wij met regelmaat zwembaden in Duitsland en België, maar ook in landen in Zuid-Europa en op de Nederlands Antillen.

Wij kijken uit naar uw contact en helpen u graag met het plaatsen van een HDPE zwembad of een ander materiaal.

CONTACT

Ottolaan 9
9207 JP Drachten
T +31 (0) 512-550130
info@reviszwembaden.nl

Maandag - vrijdag: op afspraak
Zaterdag: uitsluitend op afspraak