Polypropyleen zwembad

Een Polypropyleen zwembad is sterk, duurzaam en eenvoudig te onderhouden. Daarom is dit type zwembad zeer populair, zowel in de tuin als binnen.

Wij ontwerpen en installeren onze Solpool zwembaden van polypropyleen niet alleen, maar maken ze ook helemaal zelf in onze eigen productiehal. Levering is mogelijk in binnen- en buitenland.

U kunt kiezen voor één van de standaardmaten, maar volledig op maat gemaakte zwembaden leveren wij ook. Neem direct contact op voor deskundig advies over een Solpool polypropyleen zwembad.

NEEM CONTACT OP

De voordelen van polypropyleen zwembaden

Een polypropyleen zwembad heeft meerdere voordelen, waardoor de het een erg gewild type zwembad is. Dit zijn alle voordelen van een pp (de afkorting voor polypropyleen) zwembad:

 • Strak en glad afgewerkt zwembad
 • Diverse kleuren ice blue, licht grijs, antraciet grijs
 • Eenvoudig schoon te houden
 • Antibacterieel materiaal, voelt aangenaam aan en is huidvriendelijk
 • Lange levensduur; duurzame keuze
 • Een polypropyleen zwembad is osmose vrij
 • Dubbele UV bescherming
 • Ontwerp, productie en installatie in eigen beheer bij Revis
 • Volledig maatwerk mogelijk

 

Polypropyleen zwembad: van ontwerp tot installatie

Revis Zwembaden heeft de productie van Solpool polypropyleen zwembaden volledig in eigen beheer. We hebben een eigen productiefaciliteit, waar uw topkwaliteit polypropyleen zwembad wordt gemaakt door ervaren vakmensen.

Naast de productie nemen we ook de installatie en het ontwerp voor onze rekening. De installatie wordt daarbij uitgevoerd door onze partner Solline zwembadtechniek. Op deze manier bieden we u volledige service van aanleg tot onderhoud en kunt u volop genieten van uw zwembad.

De keuze voor een zwembad valt meestal op standaardmaten. Het betreft dan een breedte van 3,5 meter tot 5 meter en een lengte tot 12 meter. Maar vanzelfsprekend is het ook mogelijk om een polypropyleen zwembad volledig op maat te maken. Zo kunnen we afwijkende maten en vormen voor u produceren, wanneer de vorm van uw tuin daar om vraagt of wanneer u bijvoorbeeld een groter zwembad wilt.

Bekijk alle projecten

 

polypropyleen-zwembad

 

Wat is polypropyleen eigenlijk?

Tegenwoordig spreekt men officieel van polypropeen, maar het woord polypropyleen is nog steeds gangbaar. Het is een thermoplastisch polymeer dat veel toepassingen kent. Het grote voordeel van deze kunststof is dat het erg duurzaam is. Zo richten oplosmiddelen, basen en zuren nauwelijks schade aan en ook een prettige bijkomstigheid is dat u niet hoeft te vrezen voor bacteriegroei omdat dit niet hecht aan de polypropyleen wand.

Een polypropyleen zwembad is slechts een van de nuttige toepassingen van het materiaal. Het zal u dan ook niet verrassen dat bijvoorbeeld ook medische apparatuur, auto-onderdelen, flessen, bootjes, plastic meubelen en touwen van dit materiaal zijn gemaakt. Naast het feit dat het kunststof bijzonder sterk is, is het ook zeer duurzaam en goed om te recyclen. Een laatste, niet onbelangrijke eigenschap, is dat het materiaal relatief lage kosten kent, als u het afweegt tegen de tijd dat het meegaat.

 

Levensduur van een polypropyleen zwembad

Doordat het een sterk materiaal betreft, is de levensduur van een polypropyleen zwembad erg lang. Dit duurzame kunststof gaat lang mee en vergt tevens weinig onderhoud. Zo zal het niet snel verkleuren door UV-straling, is het vuilafstotend en krasvrij. Dit harde kunststof is nagenoeg onverwoestbaar.

Naast de lange levensduur van een polypropyleen zwembad, is het ook een duurzaam product doordat het materiaal volledig recyclebaar is. Als u dus op zoek bent naar een milieuvriendelijke oplossing van een inbouw zwembad voor in de tuin of binnen, dan is dit een uitstekende keus.

Wilt u ook een zwembad in uw tuin? Neem dan contact met ons op zodat we samen met u uw wensen in kaart kunnen brengen.

Contact opnemen

 

Zwembad van polypropyleen: onderhoud en accessoires

Wij installeren polypropyleen zwembaden op vakkundige wijze. Uiteraard geven we daarbij ook tips over het onderhoud en de reiniging. In ons assortiment hebben we diverse handige toevoegingen en zwembad accessoires.

Denk daarbij aan een zwembadafdekking, zwembadverwarming, een zwembadoverkapping, zwembad verlichting, automatische waterbehandeling door zoutelektrolyse of chloor en een zwembadrobot.

Ondanks de extreem duurzame eigenschappen van een zwembad van polypropyleen, kan het zijn dat er na verloop van tijd reparaties aan uw zwembad uitgevoerd moeten worden. Ook deze kunnen wij voor u uitvoeren, wanneer er onverhoopt iets kapot gaat. Daarnaast voeren we ook regulier onderhoud uit aan uw zwembad, als u die liever over laat aan professionals. Alle installatie, plaatsing en onderhoud wordt verzorgd door onze partner van Solline zwembadtechniek.

 

pp-zwembad

 

Kostprijs van een inbouw zwembad van polypropyleen

Doordat wij de pp zwembaden zelf produceren, kunt u het bad aanpassen naar uw wensen op basis van grootte en budget. Hierdoor is het lastig om exact te zeggen wat de uiteindelijke prijs van uw zwembad gaat zijn. De prijs is namelijk afhankelijk van meerdere factoren, zoals:

 • De grootte
 • Vorm van het bad
 • Extra accessoires

Een richtlijn voor de kostprijs van een polypropyleen zwembad ligt bij ons rond de €40.000,-. Hiervoor heeft u een compleet bad van 10 bij 4 meter, inclusief diverse accessoires zoals een lamellendek, pompen en filters. Voor een specifieke prijs indicatie kunt u het beste een offerte aanvragen.  

 

Op maat gemaakt door vakmensen

Wat uw wensen ook zijn, onze vakmensen kunnen een polypropyleen zwembad op maat maken. Standaard worden onze zwembaden uitgevoerd met 8 mm van het harde kunststof. Zo bent u verzekerd van een stevige en duurzame constructie. Deze constructie wordt afgewerkt met 100 mm plaatmateriaal, waar alle leidingen verwerkt worden.

Omdat wij veel installaties realiseren in het zonnige buitenland, voorzien wij ons materiaal tevens van extra UV bescherming. Zo hoeft u niet bang te zijn voor verkleuring of beschadiging door de zon. Heeft u vragen of extra wensen voor de productie van uw eigen pp zwembad? Neem gerust contact met ons op!

Contact opnemen

Advies over polypropyleen zwembaden

Polypropyleen zwembad kopen?

Maak een afspraak

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Onze specialisten vertellen het u graag. Misschien sluit polypropyleen niet volledig aan bij uw wensen, maar is een RVS Inox zwembad meer geschikt. Ook daarmee kunnen we u natuurlijk helpen.

De installatie is mogelijk in binnen- en buitenland, van Nederland tot België en Duitsland. Maar ook ver buiten onze eigen landsgrenzen zijn we actief. Zo hebben we projecten afgerond in Spanje en op zowel Bonaire als Curaçao. Neem snel contact op, we willen graag weten wat uw wensen zijn wat betreft een polypropyleen zwembad!

CONTACT

Ottolaan 9
9207 JP Drachten
T +31 (0) 512-550130
info@reviszwembaden.nl

Maandag - vrijdag: op afspraak
Zaterdag: uitsluitend op afspraak