Winterafdekking zwembad

Als u zoekt naar een winterafdekking voor uw zwembad, zult u al snel meerdere opties vinden. Kiest u een winterafdekking van Soldeck, dan kiest u voor een winterzeil die over de lamellen heen worden gelegd, die u gedurende het zwemseizoen gebruikt om vuil uit het zwembad te houden. Het is dus een extra winterdek die uw zwembad beschermd in het winterseizoen, wanneer de weersomstandigheden extremer worden. 

Winterafdekking zwembad

Winterafdekking zwembad op maat

Het is verstandig om met winterafdekking uw zwembad te beschermen als het zwemseizoen voorbij is. In tijden dat er nauwelijks van het bad gebruik wordt gemaakt, beschermt een extra zeil in het najaar uw zwembad tegen vuil én zonlicht.

Door de bescherming van een winterafdekking kunt u in het voorjaar uw zwembad gemakkelijker opstarten. U heeft bijvoorbeeld minder middelen nodig om uw buitenbad schoon te maken. Dit scheelt u tijd én geld. Wij kunnen de winterafdekking voor elk zwembad op maat laten maken. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Contact opnemen

Eigenschappen van een winterzeil voor zwembad

Om met een winterzeil uw zwembad optimaal te beschermen, moet deze allereerst voldoen aan de juiste afmetingen doordat deze gekoppeld wordt aan de standaard lamellen zwembadafdekking Deze afdekking komt namelijk als extra laag over onze zwembad lamellen heen. Dit vereist vanzelfsprekend maatwerk. Onze specialisten denken graag met u mee over de beste oplossing.

Ook is het belangrijk dat er geen water op het winterdek van uw zwembad blijft liggen. Hierdoor wordt de afdekking zo geplaatst dat er geen water op blijft staan. Daarom is het belangrijk dat de standaard afdekking die u het hele jaar door kunt gebruiken goed is gemonteerd.

Offerte aanvragen

Voordelen van onze afdekking in de winter

Onze afdekking voor de winter wordt dus gecombineerd met de standaard zwembadlamellen, zonder deze functie te beschadigen.

De voordelen hiervan zijn:

  • Het zeil is lichtgewicht, snel te installeren en te verwijderen
  • Er is geen extra constructie nodig over uw huidige afdekking
  • Het aangezicht van het zwembad blijft hetzelfde
  • Een voordelige oplossing voor extra bescherming buiten het seizoen

Daarnaast is het voor u als klant een prettige bijkomstigheid dat uw afdekking beide door ons worden geleverd. Mocht er namelijk ooit iets met een van de twee zijn, dan kunt u altijd bij ons terecht.

Afdekking voor de winter

Onderhoud van een winterdek

Een zwembad met extra winterdek heeft een stuk minder onderhoud nodig. Hiermee verlengt u ook de levensduur van het polypropyleen of RVS, doordat u minder schoonmaakmiddelen en andere oplossingen nodig heeft om het bad schoon te houden. In combinatie met een zwembadrobot heeft u er helemaal geen omkijken meer naar.

Daarbij is het ook van belang dat u het afdekzeil zelf goed onderhoudt. Hiervoor is het belangrijk dat u dit zeil alleen gebruikt buiten het seizoen en niet het hele jaar door over de lamellen heen heeft. De sterke zonneschijn en hoge temperaturen in het voorjaar en zomer zijn niet bevorderlijk voor de kwaliteit van het winter afdekzijl. Om schimmelvorming op het zeil te voorkomen is het van belang dat u deze droog opbergt en goed schoonmaakt in het voorjaar. Berg de afdekking dus op in een ruimte buiten het bereik van vocht en licht.

winterafdekking

Bevestigen van de winterafdekking voor uw zwembad

Het bevestigen van de winterafdekking over uw zwembad gaat vrij eenvoudig. Doordat het winterdek over de lamellen heen komen, wordt de bevestiging nog eenvoudiger. U kunt de afdekking namelijk vastmaken aan de randen van het zomerdek, waardoor hij hier precies op aansluit. Voor het bevestigen van de winterafdekking over uw zwembad heen, kunt u het volgende stappenplan aanhouden:

  • Spreid het winterdek in zijn geheel uit
  • Schuif het zeil over het zwembad heen (eventueel met 2 personen bij een groot zeil)
  • Bevestig eerst de vier hoekpunten, vervolgens overige bevestigingspunten

Wanneer de winterafdekking eenmaal is geïnstalleerd is het zaak hem gedurende de winter schoon te houden. Ziet u er dus viezigheid of voorwerpen op liggen, dan is het belangrijk om deze te verwijderen. Dit voorkomt dat het dek schade oploopt en daarmee verlengd u de levensduur.

Vraag en antwoord

Zoals gezegd zijn er meerdere opties als het gaat om een winterafdekking voor uw zwembad. Wanneer u online gaat zoeken raakt u wellicht verward door de vele informatie. We zetten hieronder daarom voor u een aantal belangrijke vragen én antwoorden op een rijtje.

Wat is een winterafdekking?

Een winterafdekking dient als extra bescherming tegen winterse weerinvloeden. Naast vuilinval, zorgt het winterdek ook dat er geen alg in uw zwembad komt. Ook beschermt het uw zwembad tegen verkleuring, doordat het winterzeil dient als UV-filter.

Is een winterdek moeilijk te installeren?

Nee. Doordat ons winterdek in combinatie met een lamellenafdekking wordt gebruikt, is de bevestiging erg makkelijk. U kunt hem eenvoudig bevestigen op de hoekpunten van het zwembad.

Is een winterdek nodig?

Een winterdek is nodig, wanneer u de levensduur van uw zwembad wilt verlengen. Omdat het dient als extra bescherming naast een normale afdekking, heet het winterzeil een bijdrage in de levensduur van uw zwembad.

Hoe berg ik de afdekking voor de winter op?

U bergt de afdekking op de eerste plaats op, door hem goed te laten drogen. Vervolgens is het zaak om het winterzeil zo plat mogelijk op te vouwen op een droge en donkere plek. Op deze manier voorkomt u schimmelvorming en verkleuring van het zeil.

Kan ik het winterzeil het hele jaar door gebruiken?

Nee. Het materiaal waar het winter afdekzijl van gemaakt is, is niet geschikt om het hele jaar te gebruiken. Zonlicht en hoge temperaturen kunnen er namelijk voor zorgen dat de kwaliteit van het zeil minder wordt. Tijdens de zomer raden wij de solar lamellenafdekking aan.

Offerte aanvragen voor winter afdekking

De productie van een passende afdekking in de winter voor uw zwembad betreft maatwerk. Neem direct contact op om uw wensen te bespreken. Onze specialisten denken graag met u mee over de mogelijkheden.  Wilt u profiteren van minder onderhoud en een langere levensduur van uw buitenbad? Bescherm dan met winterafdekking uw zwembad.

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Ottolaan 9
9207 JP Drachten
T +31 (0) 512-550130
info@reviszwembaden.nl

Maandag - vrijdag: op afspraak
Zaterdag: uitsluitend op afspraak