Zwembadverwarming

Zwembadverwarming

Opties voor zwembadverwarming

Vanwege de wat lagere temperaturen in ons land is een zwembadverwarming eigenlijk onmisbaar. Revis biedt verschillende oplossingen voor het verwarmen van uw zwembad, ongeacht of het bad binnen of buiten ligt.

Meestal wordt een warmtepomp gebruikt voor het opwarmen van zwemwater. Zo’n apparaat is makkelijk te installeren. Wel is het belangrijk om te weten dat deze apparatuur buiten moet staan. Als het gaat om zwembadverwarming, bieden wij oplossingen die zo energiezuinig mogelijk zijn.

Neem nu contact op voor meer informatie of vraag een offerte aan!

Contact opnemen

Verleng het zwemseizoen met een verwarmd zwembad

Uw zwembad verwarmen is het meest effectief als u deze in de periode van maart tot en met oktober aansluit. Voor een stabiele watertemperatuur raden wij namelijk aan uw zwembadverwarming te gebruiken bij een buitentemperatuur vanaf 15 °C.

Als u in deze periode de verwarming gemiddeld 4 uur per dag laat draaien, zult u merken dat de aangename temperatuur behouden blijft. In dit tijdsbestek kan de zwembadpomp namelijk al het water langs de verwarmingsbron pompen.

Hierdoor wordt een constante temperatuur gerealiseerd, mits u het water buiten gebruik goed afdekt. Net als thuis, moet u er bij de verwarming van zwembaden rekening mee houden dat de warmte niet gelijk weg vliegt als u het bad niet gebruikt.

 

Betaalbaar en betrouwbaar verwarmen met Fairland warmtepompen

Revis is importeur van hoogwaardige en betrouwbare Fairland warmtepompen. Zo’n installatie is voor scherpe tarieven beschikbaar en is geschikt voor zowel inbouw als opbouw zwembaden. Ook het type zwembad is hierbij niet een randvoorwaarde. U kunt de warmtepompen dus bij elk type zwembad gebruiken. 

Middels een warmtepomp zwembaden verwarmen is een populaire optie doordat dit de meest duurzame optie is ten opzichte van zonnecollectoren of warmtewisselaars. Warmtepompen zijn wellicht duurder in de aanschaf, maar in vergelijking met de lage gebruikskosten is dit een goede investering.

Een Fairland warmtepomp kan het zwemseizoen zomaar met 3 tot 5 maanden verlengen, door de behaaglijke temperatuur van het zwemwater. Dit maakt de kosten van aanschaf van de warmtepomp daardoor meer behaaglijk. Daarbij hoeft u niet bang te zijn dat deze verwarmingsbron geluidsoverlast veroorzaakt in uw tuin. De warmtepompen van fairland zijn namelijk erg stil in werking, maar geven toch een krachtige turbo prestatie.

Bel voor informatie

 

Alternatieve bronnen van zwembad verwarming

Naast warmtepompen kunt u dus het zwemwater verwarmen middels een warmtewisselaar. Dit is vaak een manier van elektrische zwembadverwarming, maar de wisselaar kan ook aangesloten worden op het al bestaande CV-circuit.

Een ander alternatief voor verwarmen zijn de zonnecollectoren. Een dergelijk systeem is ook erg duurzaam, maar u moet hier maar net plek voor hebben. Hoe zonniger de locatie van uw zwembad is, hoe meer rendement deze manier van verwarmen natuurlijk oplevert. Dit is dan ook een veel gekozen alternatief in het buitenland zoals Spanje, waar wij ook zwembaden aanleggen!

 

Het verwarmde zwemwater vasthouden

Het water verwarmen heeft natuurlijk weinig effect als u het zwembad buiten gebruik wagenwijd open laat staan. Om op deze momenten warmteverlies te voorkomen raden wij onze solar lamellen zwembadafdekking aan.

Deze lamellen houden niet alleen de warmte vast, maar nemen ook extra warmte op. Deze solar zwembadverwarming absorbeert namelijk de warmte van de zon. Dit komt doordat de holle buizen van de afdekking stilstaande lucht als het ware opslaat. Zo zorgt het zonlicht voor behoud van warm water als u het zwembad niet gebruikt. 

Ook kunt u de isolatie van uw zwembad verbeteren door een zwembad overkapping aan te laten leggen. Hiermee kunt u écht het gehele jaar gebruik maken van uw zwembad. Het principe van de overkapping werkt vergelijkbaar met de afdekking, namelijk dat de stilstaande lucht binnenin de overkapping werkt als isolerende laag. Daarnaast voorkomt de overkapping inval van koud regenwater, waardoor het zwembadwater minder afkoelt. 

Neem gerust contact op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan voor uw zwembad verwarming!

Offerte aanvragen

 

Kosten van een zwembad verwarming

De verwarming van het zwemwater is van vele zaken afhankelijk. Zo zijn de grootte en de locatie onder andere bepalend voor de capaciteit van de verwarming die u nodig heeft. Omdat de installatie van een zwembadverwarming maatwerk is, kunnen we geen vaste prijs opgeven. Bent u geïnteresseerd in een van onze verwarmingen, dan kunt u contact met ons opnemen. Wanneer we uw situatie in kaart hebben gebracht kunnen we u meer inzicht geven in de kosten middels een offerte. Aarzel dus niet en neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Contact

 

Kies de juiste verwarmingsbronnen

Er zijn dus diverse manieren om uw zwemwater te verwarmen. Om de juiste keuze voor het type verwarming te maken is het belangrijk om te letten op een paar dingen:

  • De zwembadgrootte
  • De benodigde pompcapaciteit
  • Installatiemogelijkheden

De grootte van uw zwembad heeft namelijk invloed op de werking van de verwarming. Indien deze niet voldoende capaciteit heeft om al het zwemwater te verwarmen zal deze nooit een aangename watertemperatuur realiseren. Hoe groter uw zwembad, hoe meer pompcapaciteit u dus nodig heeft. 

Daarbij kan de manier van installatie invloed hebben op uw keuze. Zo kan een warmtepomp aangesloten worden op de verbinding van de filterinstallatie, maar moet er voor zonnecollectoren of een warmtewisselaar mogelijk extra leidingwerk aangelegd worden. Het is goed om hier van te voren over na te denken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. 

Contact

Solar zwembad verwarming
Revis zwembaden verwarmen
Verwarming zwembaden

Vragen over zwembadverwarming?

Natuurlijk verschillen de kosten per warmtebron. Neem hierbij niet alleen de aanschafprijs in acht, maar ook de gebruikskosten. Op lange termijn is dit zeker het overwegen waard. Gezien dit allemaal afhankelijk is van uw type zwembad en de locatie, kunt u voor meer informatie het beste contact met ons opnemen.

Ook kunnen wij u adviseren welke manier van verwarmen in uw situatie het meest geschikt is. Met een vrijblijvende offerte helpen we u graag bij het maken van een gedegen keuze voor de beste zwembadverwarming.

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Ottolaan 9
9207 JP Drachten
T +31 (0) 512-550130
info@reviszwembaden.nl

Maandag - vrijdag: op afspraak
Zaterdag: uitsluitend op afspraak