Monoblock zwembad

Een monoblock zwembad, ook wel een monoblok zwembad genoemd, is een zwembad die uit één materiaal en één stuk bestaat. Het is een prefab kuip, wat betekent dat het zwembad fabrieksmatig is geproduceerd in een standaard maat. 

Een monoblock kan echter wel in verschillende maten en vormen worden geproduceerd. Zo zijn de beste monoblock zwembaden van Revis geproduceerd in de ruime, maar niet te grote, afmetingen van 4 bij 10 meter. Doordat de kuip in uit één materiaal is gemaakt waarbij geen naden zichtbaar zijn, heeft het een strak uiterlijk en is het erg sterk.

 

NEEM CONTACT OP

Monoblock zwembad

Een monoblock zwembad laten aanleggen

Afhankelijk van de grootte van het prefab monoblock zwembad, is de aanleg relatief makkelijk ten opzichte van een bouwkundig zwembad. Doordat het zwembad in één stuk aangeleverd wordt, kan het met één handeling van een hijskraan op de juiste plek worden gehesen. Uiteraard nadat de juiste voorbereidingen getroffen zijn, zoals het graven van een gat in uw tuin voor het inbouwzwembad.

Hoewel de plaatsing relatief snel gaat, verloopt de aanleg altijd volgens een vast stappenplan. Wilt u hier alles over weten, dan raden we u aan om ons blog over de aanleg van een zwembad in de tuin te lezen. Daar hebben we alle stappen uitgeschreven, waardoor u precies weet waar u aan toe bent wanneer u een zwembad in de tuin neemt.

Het genot van een eigen monoblock zwembad in de tuin

Heeft u ooit een ‘luie’ vakantie op een luxe oord gehad? Of bent u wel eens op een totale relaxvakantie geweest, waarbij u de hele dag van de zon heeft kunnen genieten aan het strand? Dát gevoel kunt u thuis ook creëren met een zwembad in de tuin.

Een monoblock zwembad maakt dat nog toegankelijker, doordat de lasten in vergelijking met de lusten laag zijn. Hoe dat zit?

Voor een monoblock zwembad is geen ingewikkeld ontwerpproces nodig. Dit bespaart tijd en kosten. Ook gaat de plaatsing veel sneller, doordat de kuip uit één stuk bestaat. Daar komt nog bij dat monoblokken vaak snel, uit voorraad kunnen worden geleverd. Al deze redenen bij elkaar maakt dat deze zwembaden minder tijd en geld kosten, terwijl u er net zo lekker van kunt genieten.

Voordelen ten opzichte van een bouwkundig zwembad

Een kuip uit één stuk biedt ten opzichte van een bouwkundig zwembad dus een aantal voordelen. Is een monoblock dan altijd de betere keuze? Vaak wel, maar wilt u een zwembad in een specifiek design, of vergt uw tuin een bepaalde vorm van het zwembad dan is een zwembad op maat de juiste keuze. Een monoblock zwembad biedt echter de volgende voordelen, waardoor het mogelijk uw voorkeur krijgt:

  • Snel geleverd
  • Sneller geplaatst dan een bouwkundig zwembad op maat
  • De prijs van een monoblock zwembad. Het is namelijk minder duur
  • Kunnen worden voorzien van zwembadafdekkingen
  • De gebruikte materialen worden niet aangetast door UV-licht, bacteriën en chemicaliën

Zijn er ook nadelen?

De voordelen van een zwembad uit één stuk zijn overtuigend, maar dit type zwembad kent ook een aantal andere zaken, noem ze de nadelen van een monoblock zwembad, waar u rekening mee moet houden:

  • Ze zijn niet op maat verkrijgbaar. Wel kunt u vaak kiezen tussen verschillende afmetingen.
  • Er moet voldoende ruimte zijn voor de hijskraan rondom de plek waar u het zwembad wilt plaatsen.

U ziet dat er maar weinig nadelen zitten aan een monoblock. De ervaringen van een monoblock zwembad zijn dan ook louter positief. Alleen wanneer u een specifieke maat of vorm wilt of een ander materiaal, zult u voor een zwembad op maat moeten kiezen.

Materialen monoblock zwembaden

Prefab monoblock zwembaden worden gemaakt van verschillende kunststoffen. Waar vroeger de kuipen uit polyester werden vervaardigd, zijn monoblock polypropyleen zwembaden en HDPE zwembaden tegenwoordig de standaard.

Beide materialen lijken op elkaar, maar polypropyleen is iets harder en daardoor gladder. Vuil hecht zich daardoor in theorie nog minder aan pp zoals het materiaal ook wel wordt genoemd. Schoonmaken gaat dus relatief makkelijk bij dit zwembad. HDPE daartegenover is elastischer, waardoor het goed tegen een stootje kan. Ook kan het materiaal goed tegen lage temperaturen, wat handig is wanneer u het zwembad buiten plaatst. Zo weet u zeker dat het de winter goed doorkomt.

Wilt u meer weten over één van de zwembaden of twijfelt u tussen de twee verschillende materialen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, zodat we u er alles over kunnen vertellen.

Zwembad monoblock

Een prefab monoblock zwembad onderhouden

Onderhoud van het zwembad is erg belangrijk voor de levensduur van het zwembad, maar ook om optimaal zwemplezier te beleven. Door goed onderhoud te plegen voorkom je dat de kuip wordt aangetast door vuil en extreem weer.

Gelukkig hoeft goed onderhoud niet moeilijk te zijn. Voor het grootste deel zorgt namelijk het waterfilter voor schoon water. Daarnaast doet u er goed aan om grovere vuildelen, zoals bijvoorbeeld bladeren, handmatig te verwijderen uit het zwembad. Wilt u er helemaal geen omkijken naar hebben, dan kunt u een zwembadrobot kopen die de wand en de bodem van de kuip voor u reinigt. Revis levert hoogwaardige Dolphin zwembadrobots van marktleider Maytronics, zodat u zeker weet dat u jarenlang vooruit kunt.

Revis is uw monoblock zwembad fabrikant

Revis zwembaden staat al jaren bekend als het gaat om hoogwaardige zwembaden. We produceren de zwembaden in onze eigen productiehal en kunnen daarom de kwaliteit vanuit de eerste lijn garanderen.

Naast de levering plaatsen wij het zwembad ook voor u, inclusief alle technische apparatuur. Zo ontzorgen wij u volledig en weet u zeker dat alles vakkundig en professioneel is aangelegd en kunt u aanspraak maken op de garantie mocht er in de toekomst iets niet goed zijn.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen doen? Neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij vertellen u alles over uw monoblock zwembad.

NEEM CONTACT OP

Ottolaan 9
9207 JP Drachten
T +31 (0) 512-550130
info@reviszwembaden.nl

Maandag - vrijdag: op afspraak
Zaterdag: uitsluitend op afspraak