Kiezen voor een PP of HDPE zwembad?

Vraagt u zich af of u moet kiezen voor een PP of HDPE zwembad? Twee populaire opties die vaak worden overwogen, zijn polypropyleen (PP) en high-density polyethyleen (HDPE) zwembaden. Maar wat zijn precies de verschillen tussen deze materialen? Ontdek hier of u beter kunt kiezen voor een PP of HDPE zwembad! 

Polypropyleen (PP) zwembaden van Revis Zwembaden

Polypropyleen (PP) zwembaden

PP zwembaden zijn zwembaden gemaakt van polypropyleen, alhoewel de term polypropeen ook steeds vaker wordt gebruikt. Dit materiaal is erg duurzaam, UV-bestendig én volledig recyclebaar. Ook is dit materiaal osmose-vrij. En dat is goed nieuws voor zwembadeigenaren. Dit houdt namelijk in dat water niet tot het materiaal kan doordringen, wat de levensduur van uw zwembad verlengd.

Daarnaast heeft polypropyleen een antibacteriële werking. Dat komt doordat dit materiaal een glad oppervlak heeft, waardoor bacteriën zich minder goed aan het oppervlak hechten. Ook zijn deze zwembaden in meerdere kleuren leverbaar. Meer over de polypropyleen zwembaden van Revis Zwembaden, leest u hier!

HDPE zwembaden

HDPE zwembaden worden gemaakt van High Density Polyetheen, oftewel: Hoge Dichtheid Polyetheen. Als het aankomt op een PP of HDPE zwembad, is de HDPE variant dankzij deze extra hoge dichtheid ontzettend hard en sterk. Dat is dan ook de reden dat ook rioolbuizen en water- en gasleidingen uit dit materiaal worden vervaardigd!

Naast zijn stevigheid, dat dit materiaal erg betrouwbaar maakt, zijn zwembaden van dit materiaal ook UV-bestendig en in meerdere kleuren leverbaar. Meer informatie over de opties en mogelijkheden van een HDPE zwembad, gemaakt door Revis Zwembaden, vindt u hier.

Verschillen tussen PP en HDPE zwembaden

Het is dus niet vreemd dat de keuze tussen een PP of HDPE zwembad erg lastig kan zijn! Beide materialen worden gemaakt van kunststof, wat ervoor zorgt dat zij veel overeenkomende eigenschappen hebben. Enkele verschillen moeten echter ook belicht worden. 

Zo worden HDPE zwembaden bij Revis Zwembaden altijd in één stuk geleverd. Dit worden ook wel monoblock zwembaden genoemd. Dat heeft als voordeel dat vuil en bacteriën nog minder kans hebben zich te hechten, doordat er geen sprake is van naden of voegen. Het nadeel is echter dat u over genoeg ruimte moet beschikken voor het plaatsen van het zwembad dat met een kraan of takelwagen gedaan wordt.

Hoewel beide zwembaden van kunststof zijn gemaakt en daardoor gemakkelijk schoon te maken zijn, hebben polypropyleen (PP) zwembaden een extra voordeel. Ze staan namelijk bekend om hun antibacteriële eigenschappen en het gemak van onderhoud!

Kiest u voor een PP of HDPE zwembad?

Kortom, de keuze tussen een PP of HDPE zwembad kan erg lastig zijn. Beide opties zijn duurzaam, UV-bestendig en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren! Kiest u voor een zwembad dat geprezen wordt om zijn extreme stevigheid, of kiest u voor een zwembad gemaakt van antibacterieel materiaal? 

Neemt als u twijfelt gerust contact op met Revis Zwembaden, waar ons deskundige personeel voor u klaar staat om al uw vragen te beantwoorden! Wie weet maken en plaatsen wij binnenkort het PP of HDPE zwembad van uw dromen!

Ottolaan 9
9207 JP Drachten
T +31 (0) 512-550130
info@reviszwembaden.nl

Maandag - vrijdag: op afspraak
Zaterdag: uitsluitend op afspraak