Chloorshock: waarom, wanneer en hoe?

Heeft u een zwembad in de tuin en kunt u niet wachten totdat het weer zomer is? Herkenbaar. Niets is lekkerder dan een heerlijke frisse duik te nemen na een lange werkdag. Helaas is het water van het zwembad niet altijd even fris, al helemaal na een feestje. Gelukkig hebben wij hier de oplossing voor: chloorshock! Dit middel laat uw zwembadwater weer als nieuw voelen. Door chloorshock te gebruiken kunt u in een korte tijd het water van uw zwembad of hottub desinfecteren van micro-organismen en bacteriën.

In deze blog leggen we u uit wat chloorshock precies is, waar u het voor gebruikt en hoe u het gebruikt!

Chloorshock

Chloorshock

Wat is een chloorshock precies?

Een chloorshock is technisch gezien gewoon chloor in een hoge concentratie. Het wordt vaak gebruikt wanneer zwemwater gedesinfecteerd moet worden. Bijvoorbeeld bij intensief gebruik van het zwembad.

Een chloorshock bestaat uit chloor granulaat. Granulaat wordt extra snel opgelost in het water en werkt hierdoor sneller dan normale chloortabletten. Met een chloorshock desinfecteert u in een korte tijd een grote hoeveelheid water, waardoor micro-organismen en bacteriën geen kans krijgen zich te ontwikkelen in uw zwembadwater.

Een chloorshock filtert daarnaast chlooraminen uit het water. Chlooraminen zorgen ervoor dat uw ogen zeer doen na het zwemmen. Een prettig bijkomstig effect is dat de vervelende chloorlucht rondom het zwembad verdwijnt. Ook voorkomt en stopt u algengroei in uw zwembad met een chloorshock. Wel zo fijn als u in de zomer weer in uw eigen zwembad wilt zwemmen!

Wanneer gebruik ik chloorshock in mijn zwembad?

Met chloorshock kunt u in een korte tijd uw gehele zwembad desinfecteren. Er zijn meerdere redenen om chloorshock in uw zwembad te gebruiken. Wij hebben deze redenen voor u op een rijtje gezet!

Na de winter

In het voorjaar kan het zeil eindelijk weer van uw zwembad af! Helaas is het water wat u aantreft in het zwembad vaak niet in de allerbeste staat. Door gebruik te maken van chloorshock kunt u in een korte tijd het verontreinigde water desinfecteren van bacteriën en andere vuiligheden.

Nadat uw zwembad intensief gebruikt is

Wanneer uw zwembad intensief gebruikt is in een korte periode raden wij aan om een extra dosis chloorshock aan het water toe te voegen. Bacteriën en vuiligheden worden zo in een korte periode afgebroken en uit het water gefilterd.

Wanneer het water verontreinigd raakt

Er zijn meerdere oorzaken van verontreinigd water. Is er bijvoorbeeld een storm geweest of is er per ongeluk iets in het water gevallen? Met chloorshock kunt u in een korte tijd het zwemwater terugbrengen naar haar oude staat.

Als het water niet meer doorzichtig is

Zwembadwater moet altijd doorzichtig zijn. Het kan voorkomen dat het water na verloop van tijd wolkerig wordt. Dit gebeurt meestal als het desinfectiegehalte van het water te laag is. Door het water een boost te geven met chloorshock kunt u het chloorgehalte weer naar de originele waarde terugbrengen.

Hoe breng ik chloorshock aan in mijn zwembad?

Om een chloorshockbehandeling toe te passen op uw zwemwater zijn verschillende stappen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Het chloor van zichzelf haalt het vuil natuurlijk niet uit het water. Wij hebben daarom een stappenplan voor u opgesteld voor het gebruik van chloorshock in uw zwemwater.

  1. Controleer het pH-gehalte van het water. Zorg dat deze tussen de 7 en 7,8 is voordat u begint met de behandeling.
  2. Verwijder al het vuil uit het zwembad. Denk hierbij aan bladeren en ander viezigheid wat in het water drijft.
  3. Zet het waterfiltersysteem van het zwembad aan.
  4. Meet de juiste hoeveelheid chloorshock af voor het volume zwembadwater. Lees hierbij het etiket van product goed om niet te veel chloor in het water aan te brengen.
  5. Los het chloorgranulaat op in een emmer met lauwwarm water. Roer het water een beetje totdat het chloorshock compleet opgelost is in de emmer. Verdeel de emmer met de opgeloste chloorshock over het gehele oppervlak van uw zwembad of hottub.

Nadat u het water van uw zwembad of hottub heeft behandeld met chloorshock is het afgeraden om het water te betreden voor tenminste 9 uur.

Na de chloorshock behandeling

Voor de zekerheid raden wij ook aan om het chloorgehalte van het zwembad nogmaals te controleren voordat u gaat zwemmen. Is het chloorgehalte nog te hoog? Dan heeft het water nog wat langer de tijd nodig om het chloorgehalte te laten zakken.

Ottolaan 9
9207 JP Drachten
T +31 (0) 512-550130
info@reviszwembaden.nl

Maandag - vrijdag: op afspraak
Zaterdag: uitsluitend op afspraak